WWW  historik,  uppdateringar  och  annat  av  värde.

2007 

Historik & uppdat.

Det här är en logg över Ersmar i Svedjas hemsida. Här kan man läsa om dess tillkomst och vad som hänt och händer. 

Det skall väl sägas att loggen  nog mest är för vår skull, så vi vet vad vi gör och kan hålla lite bättre ordning på vad som görs. Mest för att vi gör sidan på två/tre olika datorer.

 

Loggen har alltid funnits med men inte varit allmänt objekt. Tyvärr låg den gamla i den dator som brann upp, så det mellan april 2001 till juli 2004 är delvis taget ur minnet. Fanns ingen back-up på detta. Så för säkerhetsskull ligger den nu här så alla kan följa med i sidans historia, om man vill. Den har också blivit lite mer läsvänlig.

 

Här kan man bl.a. hålla koll på när och var det är uppdateringar gjorda.

 

Uppdateringar 2006

Uppdateringar t.o.m 2005

 

www.ersmar.se

Webbhotell för vår hemsida har vi i Danmark hos : 

 

 

Utrymmet vi förfogar över är idag 1000 KB vilket än så länge räcker väldigt långt.

Vår webbsida görs i huvudsak av mig Björn men som tur är hjälper även Susanna till lite med texter och bilder. Det som från början var en liten "på kul" grej, har nu vuxit och blivit lite mer och lite mer och så vidare..... Det blir ju lätt så att ju mer man lär sig och ju mer man engagerar sig desto roligare är det och desto mer blir det. Men vi skall hålla ramarna runt vår familj, hunden och lite fordon.   

  

Tyvärr räcker väl inte tiden alltid, så ni som är här får ta det lite för vad det är. Viktigast är dock att ni får en trevlig och underhållande  stund framför datorburken.

Den som har undringar och funderingar kring vår sida får gärna höra av sig. Roligast är väl om ni skriver en rad i vår Gästbok

 

Hur sidan görs?

Jag har sedan 1997 använt Microsoft Front Page, av den enkla anledningen att jag haft licens på den på min dator, just nu är det version 2003 men jag får ingen ny. Så valet står idag att till att fortsätta med FP 2003 eller byta till Dream Weawer om jag vill ha det senaste. Vi får väl se hur det blir med det, för än så länge så fungerar det bra.

 

Script m.m. hämtar jag vid behov ute på nätet. Framförallt från , Webdesignskolan , jojoxx och Annica Tiger . Tre mycket bra sidor  för oss amatörer som inte kan och vet allt man kanske borde om Web design och byggande av hemsidor. Sen är det ju inte helt fel om man har en bra support att vända sig till. I mitt fall heter han Anders Ramstand, lärare i bl.a. Webb design på Staffanskolan i Söderhamn.

 

Clipart försöker jag göra själv. Går inte det så letar jag något fritt på nätet, där finns ju en hel del.  

Bilder behandlar jag i några olika program oftast i Picture Manager eller Paint Shop Pro 4.11, PSP är från 1996 men snabb och innehåller det man, jag, behöver. Har dock börjat gå över allt mer till Googels Picasa som har det mesta och lite till vad vi amatörer behöver. Dessutom är det gratis. 

Har jag lite mer tid och vill att det skall bli proffsigt så tar jag till Adobe Photoshop 8.01, vilket är lite lyxigt men datorn har ju en licens så..... 

Behöver vi scanna så har vi en multiskrivare som även klarar det. Dia och negativ scanning gör jag dock på jobbet, där vi köpt en Canon super scanner. Det är både enklare och snabbare om man skall göra många bilder på en gång.

 

Som standardteckensnitt använder vi Comic Sans MS. Överskrifter görs i Impact tills vidare detta pga att det inte var så lätt att bädda in andra teckensnitt på ett enkelt sätt. 

 

 

e - post adress

Finessen med att registrera en egen domän är ju att man får så fin e-post adress. 

Vi har nu hela familjen  förnamn@ersmar.se vilket känns ganska trevligt. Är det så att ni vill skriva till någon i familjen så är det bara att skriva nu när ni vet adressen.

 

       

B   S    I    V   T

 

Nästa steg är väl att köra e-posten i en FC server. Hittills har vi bara testkört den här hemma. 

 

Andra hemsidor ..

Förutom denna hemsida har vi också svedja.ersmar.se liggande. Det är en sida om vår by Svedja.

Meningen med den vet jag inte riktigt annat än att den ger lite info om vår by och om vad som hänt och händer. 

 

På jobbet har jag försökt hålla en länksida för mina elever i Geografi och Samhällskunskap, med användbara länkar om man läser mina gynmasiekurser på CFL och Hälsingevux. Denna las tyvärr ned av domäntekniska skäl den 1 maj 2006 så då fick jag hitta på något annat. 

Jag har då istället försökt utveckla en hemsida på eller i vår FC server, med adressen  www.hutb.se/~serb Den är tänkt att innehålla sådant som kan ha med mina två ämnen att göra såsom länkar och ämnes information. Den håller på att byggas upp och får väl fortfarande ses som  ett litet expriment. Vill man komma åt den fullt ut  så må ni läsa en gymnasiekurs på Hälsingevux och det är ni alla välkomna att göra, om ni bor i Hälsingland. 

Halsingeutbildning - Portalen för vuxenutbildning

 

banners & länkar

Är det så att ni skulle vilja länka vår sida så får ni gärna göra det. Det är även trevligt om ni talar om att ni gör det. Den finns även en liten banbild att använda om man vill. Just nu ser den ut så här:

 

 

....den lilla banbild, 88x53. Det finns även en stor 468x60 som ser ut så här :

 

 

...när den är förminskad för att rymmas i ramen. Den kan ses i fullversion längst ned på denna sida.

 

 

 

Hemsides storlek

Utrymmet vi har hos one.com har vuxit. Från start 2005 var det på 150 Mb. Det växte till 300 Mb och sedan 500 mb för att sommaren 2006 bli 1 Gb. Detta utan att kostnaden ökade för abonnemanget?

Sidan växer allt eftersom, som ni förstår. 

31 okt 2006 är den på totalt 195 Mb, där då ersmar.se tar upp 157 Mb. 

Dec 07 passerar vi 400 Mb

 

Dator livet.......

2007

4 sep  Ny kamera en Sony DSC W55. Vi får den på garantin på den andra som åkt jojo på garantin tills de gav upp och vi fick välja en annan, tack för det.

1 sep  310 Mb på hemsidan

16 april 245 Mb på hemsidan

feb Ny skärm på den bärbara på garantin. 

2006

dec Ett antal program vill inte fungera på den stationära datorn så den må nog installeras om från början, när vi nu tar oss tid till det.

nov Ny kamera en Sony Cybershot DSC-S600. Den första vi betalt, de två tidigare har ju EU betalat .......

okt efter att ha fått NETGEAR uppdaterat på Koneo, fel i programvaran sa dom ?? så lyckas jag äntligen få det hela att fungera som det skall. Nu kan ni surfa på Falconetti Racing nätet om ni kommer hit.

sep datorn på lagning igen. Efter att ha lagt in allt igen så rasar hårddisken när Tilda spelar på Bollibompas hemsida.

aug datorn hemma igen från lagning, nytt moderkort. De nya trådlösa, NETGEAR vill dock inte prata med nätet ??? hmm. vet inte varför så vi kör utan, skall se om Rune har någon ide.

juli åsknedslag för vilken gång i ordningen vet jag inte. Modem, nätkort i datorn och trådlösa utslaget. Tur det är en hyrdator, men modem får vi köpa nytt.

juni/juli Den fungerar inte så bra den stationära datorn här hemma. Långsam, otroligt långsam och vill inte hitta nätet som den skall. Har nu kommit underfund om att det verkara vara Norton Security som ställer till det.

maj Första raset på Talena VI orsakat av mig själv!!! En saknad fil ledde till att jag slarvläste och körde en recover på XP. Fick sedan leta borttagna filen med olika återställningsprogram

 

2005

nov Äntligen fixat en skrivare

okt Trådlöst nät hemma

sep Ny kamera, KonicaMinolta

mars  Stationär #6 (Talena VI) 

feb ADSL från Teknikpark

jan  LapTop #5 Frida V 

2004

juli  Stationär Talena V brinner upp, åsknedslag.

LapTop #4 (Frida IV)  Den kasserades

2003 

okt Min första Mac, en PowerMac

2002

 

2001

okt Ny kamera Kodac

maj Stationär #5 (Talena V)

feb  LapTop #3 (Frida III)

Den gav upp 2004 överbelastad?

2000

jan Stationär #4 (Talena IV)

Denna står nu hos mor & far.

1999

juli Stationär #3 får åsknedslag men klarar sig hyfsat. Ny skärm och modem.

1998

Första Kameran en Kodac

LapTop #2 (Frida II)

Togs över av en kollega 

1997

Stationär #3 (Talena III)

1995

LapTop #1 (Frida I) 

Den köpte svärmor.

1994

Köper en bättre begagnad HP skrivare.

Stationär #2 (Talena II) 486 66Mz

1993

Modemet är på 14400 kb.

1992

Får min första e-post.  Börjar "surfa" eller ringa olika BBS.

1991

Köper på hösten min första egna dator en Databutiken 386SX (Talena I) och en skrivare. Till en början DOS 4,0 men köper sedan Windows 3,1. Den hade 40 mb hårddisk så jag köper till en extra på 120 mb. Spelar mycket spel bl.a. Tetris, Commader Keen och Wolfenstein.

1989

Första längre kontakten med en Mac. Vilken enkel dator det var att sitta vid.

1986

Köper Compis datorer till Vågbroskolan. Jag gillar dom för vi har dem i nätverk. Många program och nu kan man ha lite nytta av dessa datorer.

1985

Går under läsåret 85/86 en 10 p kurs i data, varje måndag. Alpina i Bollnäs köper en ABC 800 som jag har hemma under hösten och leker med.

1984

Får låna en VIC 64 och har med den kurs på TBV i Bollnäs.

1983

På skolan köps det in VIC 20 och jag blir ombedd att lära eleverna vad data är. Vi kör basic programmering och enkla spel

Går min första datakurs, ADB 3 poäng i Uppsala,

1982

Bygger en egen Sinclear Z80 och sitter framför tv och kör Basic.

1980

Spelar för första gången på en ABC80 och en Sinclear.

Min första kontakt med datorer. Följer med en kompis upp på teknikum i Uppsala en lördagsnatt och får se ett antal teknister sitta å knappa och dra fram långa listor med siffror som de beundrar och skrattar åt. Själv tänker jag att det där med data det är nog bara för riktigt tokiga dårar och nördar. Sådan skall man då aldrig bli.

 

 

Något annat......

 

Nej har inget mer att tillägga i detta ämne för stunden. Kanske kommer det något med tiden. Men den som läst så långt kan ju få en gåta att fundera över :

Vad kallar änglarna sina motorcyklar? 

När vi fått svar i gästboken så kommer en ny.

 

 

 

Om besökare..

Antalet besökare på en hemsida är ju alltid intressant. Man kan ju idag spåra allt och alla som surfar in på ens hemsida om man vill med IP # och så. Det görs på vårt webb hotell. Man har ju inte så stor nytta av det som privatperson men man förstår ju lätt var all SPAM kommer ifrån. Sen kan man ju räkna alla nedslag en sida får som vi gör här. Vår räknare räknar dock bara en gång per dygn. Så man är man på vår sida flera gånger under samma dygn 00.00 till 24.00 så blir man bara räknad en gång. 

Den räknare som ligger här nedanför på denna sida och den som ligger på Gästboken räknar dock varje gång någon öppnar den sidan, därför är det fler nedslag på dessa sidor.

 

 

 

31 december 

Årets sista liten redigering. Gjorde färdigt bilderna från jul, Livet i byn och satte in sista fordons besöket här på gårdern 2007, Kul på Hjul

30 december

Idas elfte födelsedag

Edsbyn-Motala 7-2, bilder under Bandy.

Den kommande katten presenterar sig för första gången, Husdjur, och Niki

Sen blev det lite fordonsbilder också.

28 december

Sirius-Edsbyn 4-4

26 december

Edsbyn-Bollnäs 11-2

24 december

GOD JUL alla våra läsare och besökare.

23 december

Ändrat så det blir lite juligare.

21 december

Gripen/Trollhättan-Edsbyn 2-8

18 december

Satte in bilder i dagboken istället för här, var enklare så.

14 december

Hammarby-Edsbyn 6-5, aj aj aj

8 december

Edsbyn-Falu BS 13-3

6 december

Bandybilder på familjen, inta alla dock, Familjen

5 december

Villa BK/Lidköping-Edsbyn 5-11

3 december

Bandybilder från gårdagen, Bandy.

2 december

Bandy i DINA Arena Edsbyn-Tillberga BK Västerås 15-2, bilder kommer så snart jag hinner, i morgon får vi hoppas, hinner inte klart nu måste sova också.

1 december

Varit ute och fotat vintern, men tyvärr finns den inte nu i kväll för regnet öser ner ??? Ny välkomstbild i alla fall.

30 november

IFK Värnersborg-Edsbyn 6-6

28 november

Bilbesök, Kul på Hjul

25 november

Edsbyn-Västerås SK/BK 6-6

22 november

Edsbyn-Sandvikens AIK 5-11

21 november

Bilbesök igen, Kul på Hjul

14 november

Bilbesök, Kul på Hjul

11 november

Vetlanda BK-Edsbyn 5-7. Tog lite bilder på Ida på träningen idag, Bandy

10 november

Kort på Brobergs F14 lag, Bandy

9 november

Besök på gården och barnens skolbuss, vinterskolskjuts, Kul på Hjul

7 november

Fortsatte lite idag med det jag inte hann klart igår.

Seriestart för Edsbyn i bandy hemma i DINA Arena, Edsbyn-Brobergs IF/Söderhamn 6-2

6 november

Tog mig lite tid i kväll och plockade in en massa bilder jag skulle satt in låååång tidigare. Jag blev inte riktigt klar men jag lägger väl ut det ändå. Det mesta ligger under Livet i byn

5 november

Idag skulle Ola Ingemar ha fyllt 80 år

1 november

Hittade en dikes körd A-traktor efter Landavägen å den måste ju få vara med, Kul på Hjul  Lite bilder från en rullskridskotur och utflykter under höstlovet, Livet i byn

29 oktober

La in lite bilder från konserten i lördags, Rekreation.

20 oktober

Anders från Werners var här så bilen kom på bild, Kul på Hjul La även in en ny startbild på Svedja sidan.

13 oktober

Svenska cupen i Bandy Edsbyn-Kungälv 8-3 & Edsbyn-Broberg 8-4

Satte in två "skrotbilar" Kul på Hjul

12 oktober

Mycke nu ...... vi har haft hantverkare i huset å de tar ju sin tid.... men några bilar har det blivit på besök, Kul på Hjul

I övrigt ligger jag väl lite efter med uppdateringar och jag lovar inte att bättra mig .

Svenska cupen i Bandy Edsbyn-Falun 6-2

11 oktober

Svenska cupen i Bandy Edsbyn-Sirius 8-4

30 september

Fått in Hasses bil och lite bilder på släpvagnen, Kul på Hjul

29 september

Duttat lite här och där, mest rättat skönhetsfel och ändrat lite sökvägar. Lite nytt på Vidare länkar.

24 september

Ställt i ordning Bandysidan för kommande säsong, så man är med..... Även gjort om denna sida så den bara innehåller detta år. De tidigare åren ligger nu som egna sidor. Den började bli så stor denna webblogg.

Testar även en ny räknare, den ligger längst ned på denna sida just nu.

23 september

EDSBYN Champions Cupmästare för första gången på det fjärde försöket. Det har ju blivit tre finalförluster på rad. Kul i alla fall, synd att vi inte kunde vara där.

22 september

Tog mig bara lite i kragen och la in lite sommarbilder som legat, vi får väl hoppas det kommer fler.... Livet i byn

16 september

Har nu fått upp solpanelerna och den nya värmeanlägningen i huset är nu klar. Det kommer väl lite mer bilder om det längre fram, men ny välkomstbild kan det ju få vara någon vecka för å visa vad miljömedvetna vi är.

15 september

Morfar på besök så det blev en snygg bil på bild, Kul på Hjul

Samt en bild på Susanna och Viktor när de läser, på familjesidan

14 september

Ida namnsdag

13 september

Benny på besök så vi föreviga bilen på bild, Kul på Hjul.

8 september

Tog mig lite samman i regnet och la in bilder från sista fordonsträffen på bygdegården i Moo för denna sommar, Kul på Hjul .

3 september

Kommer ni ihåg att vi för 40 år sedan fick vi högertrafik i vårt land?

Har gjort i ordning en sida från vår 30 årsfest, sen vi tog studenten, finns under Rekreation  

1 september

Susanna fyller år.

20 augusti

Oj vad jag ligger efter och inte blir det bättre av att man börjat jobba. Idag kom i alla fall en bil in, Kul på Hjul

13 augusti

Farmor Astrid

11 augusti

Susanna

10 augusti

Händer inte så mycket här för tillfället, fick en ny bil idag i alla fall, Kul på Hjul

4 augusti

Arnold

3 augusti

Äntligen har jag gjort lite, bara lite, bilderna från jämtland kommer senare. Idag kom det in några fordon, Kul på Hjul Bytte även välkomstbild och en bild på familjesidan

2 augusti  

Karin

1 augusti  

Per

20 juli  

Tilda 6 år

Lite födelsedagsbilder, Livet i byn och två MC på besök Kul på Hjul

17 juli  

Har inte använt datorn på 5 dagar, oj ...... Ny välkomstbild blev det idag.  

12 juli  

Ja det han bli ny dag innan jag blev klar, man vänder lätt på dygnet nu när vädret är som det är. Har haft mycket besök i dag, service bilar, finns på  Kul på Hjul.

9 juli  

Nya familjefoton, på cykel .... .... Familjen

7 i 7 2007  

Några bilder från inne dag i regnet. Livet i byn

4 juli  

Ändrat lite i layouten på länkarna till vänster. Många blandar ihop vår familjesida med Svedja sidan och det skall man ju helst inte göra. Det är ju två olika sidor och har ganska olika innehåll.

3 juli  

Florsjön runt var det idag, Livet i byn, så det blev några bilder därifrån. Lagat golv i pannrummet och gjort rent väggar.

2 juli  

Fordon idag igen,  Kul på Hjul, så nu är även tanken borta från pannrummet. Härligt men tyvärr var det inte gjutet ?? under tanken så det blir till att gjuta golv i morgon.

1 juli  

Fordon på besök nästan varje dag, stora och små, Kul på Hjul Idag åkte gamla pannan ut, spar med bilder tills allt är klart. 

Skapade ett 2007 arkiv med bilder på Albin. De finns en hel del men det blir liksom inte av att göra något med dem, men nu gör vi det, igen. Såg att det fanns inga samlade bilder på honom från 2006, puuu ..... ja vi får se om vi sätter ihop några.

29 juni  

Ännu en bil på besök, en lastbil Kul på Hjul

28 juni  

Ännu en bil på besök, Kul på Hjul Eftersom det blir en massa bilder på både ditt å datt och inte alltid så många så gjorde jag en sida med lita sommarbilder, allmänna bilder över lite vad vi har för oss här i Svedja,  Livet i byn

27 juni  

Bil på besök, Kul på Hjul

26 juni  

Skulle satt in lite bilder men gjorde annan. En bild på far Olas gravsten blev det enda idag. Den kom upp strax innan midsommar, Familjen.

23 juni  

Sommarlov så vi skall väl kunna uppdatera lite oftare....... Har idag satt bara satt in några bilder på när vi bytte däck på vår släpvagn jag och Lennart. Det var ganska många turer fram och åter till Mårtensson innan vi fick rätt däck, men till sist fick vi det i alla fall. Kul på Hjul

20 juni  

Äntligen tagit tag i alla bilder som inte fått komma ut ännu.  Började igår men hann inte färdigt så idag blev jag klar med två nya bilduppsättningar, men det finns fler.  nu har jag lagt in nytt under Livet i byn  

17 juni  

Islands nationaldag därför flaggan

14 juni  

Inte haft så mycket tid senaste veckan. Är ju lite stressigt på jobbet om man säger så, som vanligt, de här sista veckorna innan sommarlovet. 

Nu har jag i allafall bytt välkomstbild och börjat göra i ordning några sidor från den händelserika helgen, men det kommer inte idag. 

8 juni 

Flagga, ja vi har bröllopsdag 10-årig. Bilder kommer, gourmetiska.

6 juni 

Rättat lite och skrev till en liten text på Gästkartan. Det är ju så att man skapar där ett eget konto på www.frappr.com som man sedan kan gå in på och editera sitt konto, eller ta bort om man så vill. Man kan även skapa sin egen karta för sin egen hemsida. Enkelt och lite trevligt. Hittills så har 18 st testat men bara 4 har lagt in sig så kom igen, var bor ni. Ett litet tips är ju att lägga in sin hund eller bil, det kan ju vara lite udda om inte annat.

3 juni 

Bytt välkomstbilden med en bild från gårdagens utflykt. Har även skapat en helt ny sida, Gästkartan. Det finns ju en hel del kul saker att ta del av ute på webben och jag tänkte vi skulle göra det på den här sidan. Det kommer att vara sådant som är fritt att använda för alla, så ni kan själva logga on på applikationernas hemsidor och skapa er egen.

Det första som kom in här var en s.k. Gästkarta. Man skapar med hjälp av besökarna på sin hemsida en karta över var alla hör hemma. När man skapat sin egen så får man ett eget kont på Frappr och kan då redigera sitt konto.

Det andra så långt är väderobservationer från hemorten. länken på denna sida handlar om väder och hur vädret är här hos oss. 

30 maj

Som vanligt rättat lite och lagt in en besökande bil, Kul på Hjul. Bytte även en bild på familjesidan från helgen då det var varmt å skönt å barnen lekte vid bron.

28 maj

Bytt välkomstbild som ni ser. Gjort en sida med bilder från ridning hos Djupdals i helgen och från trädgården här i Svedja. Livet i byn Kunde inte låta bli att även lägga upp en lite filmsnutt på Tilda.

26 maj

Bil på besök, Kul på Hjul 

21 maj

Lite bilder från trippen till Uppsala i lördags, Livet i byn

19 maj

Plockat in bilderna från Kasberget och även lite bilder från husvagnstädning och mitt besök på Riksdagen, 

17 maj    

Ny välkomstbild, men satt sen med Svedja sida så bilderna från dagens Gökotta på Kasberget får komma lite senare. 

13 maj

Bil besök, så den kom på bild.  

12 maj

Bilder från Nords bilskrot, Kul på Hjul 

Flyttat om gamla bilder, igen..... man vet liksom inte om man skall ta bort dem eller om de skall få finnas kvar? Har nu skapat arkiv, oj oj oj ...... i dessa la vi nu bilder som varit välkomstbilder eller utbytbara på våra sidor.  La dessa arkiv på Familjen sidan efter år de är från. Service bil på besök.

11 maj

Lite nya bilder från Björn, Ida & Tildas skogspromenad, Livet i byn Passat på och möblera om bland lite bild länkar så vi skall få plats med nya. Har även börjat fota lite för Svedja sidan och för bilder att lägga ut på Google Earth. Ett tips till våra läsare är att ta lite bilder på omgivningen där man bor eller vistas och sedan lägga ut dem på Google Earth. De är lite lite bilder från Hälsingland där. 

6 maj

Bild på en av Albins nya kompisar, om än liten ännu, Husdjur/Albin/Kompisar Ny välkomstbild nu när våren börjar komma.

2 maj

En sol istället för snögubbe för vädret passar väl bättre nu. 

Vår gästbok verkar ha fått spe idag, vi får hoppas joakimweb.se fixar till det så det blir som det skall vara.

30 april

Bilder på Clions nya fälgar, Kul på Hjul och under mina bilar och Clion. Så det blir några klick innan man är där...... 

Fick även in en ny första sides bild och några bilder på Tilda när hon å jag ver hos farmor i veckan.

17 april

Lite fler bilder till Livet i byn och ännu en bil Kul på Hjul 

16 april

14 april

Besök av en fyrhjuling som naturligtvis kom på bild samt en bild på vår släpvagn, Kul på Hjul 

13 april

Satte in lite nytt på Svedja sidan och även här, Livet i byn, från dagens bravader.

11 april

Lite bilder från gårdagens besök på järnvägsmuseet i Gävle, Livet i byn. Passade på att byta familjebilderna också för nu är ju skidsäsongen nästan över.

9 april

En bild på Ludde, en kompis till Albin och även lite om vad Albis skall få göra i sommar, Husdjur.  

6 april

Bytte ut hela startsidan, kanske något vi skall fortsätta med. Ja vi får väl se.

4 april

Ny välkomstbild idag.

30 mars

Gjort det där vanliga, rättat lite här å där !!

29 mars

Ny välkomstbild för att visa vårt fina vår väder. 

23 mars

Plockade in några kul bilder från våra arbetsplatser i anknytning till bandyn och SM finalen, Bandy. Vi vill ju inte att man skall missa att Byn är Svenska Mästare liksom. 

Även fått den "avgörande" bilden från Freja, där bollen satt, hahaha.

21 mars

Bytt fram sida och satt in lite bilder som legat från mars månad, Livet i byn. De har ju varit lite mycket bandy senaste tiden. 

20 mars

Hittade en bild på min Honda Accord från 1991 och en nylackad XJ900, så de fick också vara med. Finns under Kul på Hjul

19 mars

Fått in bilder från resan till studenternas i Uppsala igår och Bandy SM finalen. Hoppas på några fler bilder från Freja, men vi får se när de dyker upp.

18 mars 

SM Final Edsbyns IF - Hammarby IF  4-3. Guldbyn gjorde det igen.

"VI E SVENSKA MÄSTARNA FRÅN EDSBYN"

14 mars

Försökt få till en sida med de få bilder vi tog igår på Bandyn. 

13 mars

EDSBYNS IF - Sandvikens AIK  6 - 2, Edsbyn klar för SM-final för fjärde året i rad. Jipiiii iiiii iiiiiiii   bilder kommer.

11 mars

Sandvikens AIK - EDSBYNS IF  5 - 1 och 2 - 2 i matcher.

10 mars

Bilder från Bandyn igår och några nya familjefoten insatta. 

9 mars

EDSBYNS IF - Sandvikens AIK  8 - 2, bilder och film kommer. 

7 mars

Sandvikens AIK - EDSBYNS IF  3 - 2 och 1 - 1 i matcher. Ja vi såg den på SvT24.

5 mars

EDSBYNS IF - Sandvikens AIK  6 - 4, tyvärr kunde vi inte vara på plats utan fick nöja oss med SvT24s sändningen. Semifinal 1: Edsbyn-Sandviken

4 mars

Bytt ut bilderna på Familjen till lite mer passande och i tiden som det heter.....

3 mars

Lite mer sportlovsbilder, Livet i byn och en bil på besök, Kul på Hjul.

1 mars

Gjort en egen överskrift till filmer på Livet i byn. Vi får väl se hur länge de ligger här, kan vara smartare att lägga dem på tex YouTube av utrymmes skäl.

28 februari 

Familjens två Maria har namnsdag 

Brobergs IF/Söderhamn - EDSBYNS IF  2 - 3, tyvärr glömde vi kameran hemma..... Satt in lite bilder från sportlovet, men det kommer nog fler, Livet i byn

27 februari

Liten film med Frida och Tilda utför barnbacken i Bolle, bara för Pelle som måste jobba. Livet i byn

26 februari 

EDSBYNS IF - Brobergs IF/Söderhamn  5 - 1, bilder och en lite filmsnut, Bandy

25 februari

Viktor 8 år.

Administration av en hemsida kan vara ganska tidsödande........ Har idag flyttat om i filerna för att få bättre översikt. Man vet liksom inte alltid hur man vill ha det utan tror man gjort bra från början men allt eftersom sidan växer behöver man tänka om. Om det finns någon som inte kan se filmen från igår så hör gärna av er, hos oss fungerar den inte på den lite trilskande stationära HP datorn så man blir ju lite fundersam och undrande. På de bärbara är det däremot inget problem. Det går ju alltid att högerklicka och välja spara länk, men det är meningen den skall visas direkt.

24 februari

Filmade barnen ett åk i barnbacken på Bolleberget idag å den måste ni ju få se, finns under Livet i byn

18 februari

Villa BK - EDSBYNS IF 0 - 9, härlig seger.

17 februari

Bilder insatta från gårdagen, Bandy

16 februari

EDSBYNS IF - Västerås SK 3-5, aj aj tung förlust, bilder kommer, 

14 februari   ALLA HJÄRTANS DAG 

Falu BS - EDSBYNS IF  5-6, ännu en uddavinst, puu. 

13 februari 

Hittat lite roliga bil bilder på mina gamla godingar så nu har de fått komma med bland bilder på mina bilar, Kul på Hjul

12 februari 

EDSBYNS IF - Sandvikens AIK  7-6, tyvärr kunde vi inte vara där så inga bilder.

10 februari 

Satt in bilder från gårdagens match, Bandy

9 februari 

EDSBYNS IF - Hammarby IF/BK  5 - 4

7 februari 

Nu har jag tagit mig samman och lagt in lite bilder från SE FANs skiddagar i Åre. De finns under Rekreation . Plockade ihop lite bilder från här hemma också och de hamnade som vanligt under Livet i byn

1 februari 

Rättat lite länkar och annat smått. Bl.a. har vår blogg flyttats, denna gång bara inom den egna servern men vi fick lägga ny länk.  

Skall väl komma bilder från Åre vad det lider men har ännu inte hunnit redigera dem.

24 januari 

Har gjort lite ommöbleringar bland bilder, äldre som nya.

23 januari 

Varit problem för vissa att se bilder på en del av våra sidor. Har försökt åtgärda det med att byta namn och lekt med versaler, vi hoppas det hjälper. Här fungerar det nämligen i både FireFox och Explorer så det är ju lite mysko. Vet att Firefox 1.5 kunde ställa till det men det löste sig i 2.0. Opera 9.0 går också bra.

En helt annan sak, pga påpekande från besökare på vår hemsida, det årtal som står vid besökares bilarna på våra fordons sidor skall endast ses som årsmodeller om bilen är en 1999 eller äldre, årsmodeller avskaffades ju 1/1 1999. Bilar från 1999 och framåt anges som det då skall vara med tillverkningsår. Vi tittar ju på reg # och kollar med Vägverket och de anger ju inte längre s.k. årsmodeller så man har inget val så att säga. Biltillverkarna håller dock fast vid sina olika årsmodeller och gör det på så sätt lite svårt att veta om man hamnar rätt. Vi vill ju ha det så rätt vi kan så för att våra läsare inte skall ta illa upp om deras bil får vad man anser "fel" årtal, får vi väl be de som tycker att deras bil hamnat fel att meddela det så ändrar vi väl det. Problemet är att  bilar som tillverkas redan i augusti idag med de nya reglerna kan få nästa års årsmodellbeteckning vilket inte var tillåtet tidigare.  Inte nog med det olika tillverkare gör olika ...... puuu. .... en djungel. Blir lite av att rätt skall vara rätt men det blir ändå fel att vara rätt eller hur det nu var, jag vet inte. 

21 januari 

Nu kommer det en massa nytt. Idag lite nya bilder från familjelivet bl.a. dagens kaffe rep, eller skall vi säga Idas 10 års kalas, Livet i byn. Fixat färdigt bilderna från Kronprinsens pokal 1976 på Rocklunda i Västerås, Bandy

Mer bandy, jag har scannat in en massa lagfoton från gamla Rekord Magasinet, ovisst om det är lagligt men jag skall försöka ta reda på det. Kul bilder är det i allafall. Hittade även lite gamla bandy profiler i denna hög av samlarbilder. Någon som vill ha dem eller köpa dem?

Kalix BF - EDSBYNS IF  3 - 9 (Svenska kuppen, ser roligare ut med ett k)

20 januari 

Fortsatt scanna ur Ersmar i Edsbyns diabildsarkiv. Har nu fört över 1500 bilder men det är mycket kvar....och det tar tid....men lite bil bilder har vi lagt in här.

19 januari 

Scannat bandybilder, och de skall väl dyka upp på vår Bandy sida så snart jag hinner ta i tu med dem.

17 januari 

Vetlanda BK - EDSBYNS IF  2 - 4, spelar enligt utsago inte bra men vinner ändå. skönt med uppehåll så de får ladda om.

14 januari 

EDSBYNS IF - Vetlanda BK  6 - 5, det satt lång inne men dom gjorde det igen. Lite bilder under Bandy men batterierna tog tyvärr slut i kameran.

13 januari 

Vinter är här med snö så vi fick byta välkomstbild. En ny bil, sprillans, kom också förbi idag och blev förevigad, Kul på hjul. Satte även in bilder på Riddar Viktor och Riddar Tilda på  Livet i byn under senaste bilderna.

12 januari 

Hammarby IF - EDSBYNS IF  4 - 5, puu .......  skönt med en seger igen. 

10 januari 

EDSBYNS IF - Bollnäs GIF  5 - 6, vilken sorg.........suck...... men okey jag kan som f.d. Bollnäsbo nog tycka det var kul att de var just Bläsmåla som tog skalpen, GRATTIS BGoIF.

7 januari 

Nu har vi fixat resten av jullovs bilderna. Det blev som tur var skridskoåkning idag.

6 januari 

Västerås SK - EDSBYNS IF  3 - 2, aj aj aj.........smällar man får ta. 

Har lagt till lite bilder från jul och jullov men inte riktigt klart. Livet i byn

3 januari 

EDSBYNS IF - Villa-Lidköping BK 12 - 5.

1 januari

GOTT NYTT ÅR

 

Stäng & återgå

Copyright © 1991-2007 Ersmar i Svedja -  senast redigerad den 01 januari 2008 15:25