4 - 3

Makalöst eller vad skall man säga.

Underläga 1-3 och man vänder på de sista 9 minuterna till vinst 4-3.

Bra match med ett redan från start relativt högt tempo. Mycket Edsby boll naturligtvis men de stoppas upp effektivt av en mur vid mittlinjen av gula Vetlandaspelare.

Edsbyns problem i första halvlek var framförallt att träffa innanför målramen. Ett skott på mål och det var Kubens 1-1 reducering. Jocke sköt en gång i stoplen men sen satt det mesta i burgaveln eller utanför.

Farligast var Christoffer Edlund som serverades framförallt av Patrik Gustavsson med otroligt många bollar. För det mesta lyckades dock Edsbyförsvaret sätta stopp.

Ganska tidigt i andra ökade Vetlanda till 3-1 och fortsatte sedan att hålla Edsbyns mittfält på distans. Effektiv bevakning på Jocke, Jonas och Christian gjorde att de var svårt att få fram några bollar.

Vi började förstå att det kan nog bli match på fredag ...men ... vad händer?

Ja så här i efterhand kan man ju analysera det lite hur som helst. En sak är väl att lära sig att en bandymatch är minst 90 minuter och man spelar hela vägen.

De sista 20 minutrarna var det mycket sölande, mycket ligga kvar efter att ha ramlat och mycket bråka om domslut från Vetlandas sida. Att man var trött och ville få tiden att gå var uppenbart.

I 80 minuten fixar Per Einarsson en helt onödig 10 minutare åt sig själv. Obegripligt när man leder med 3-1 och fasthållningen var verkade klart onödig.

Kuben kan några minuter senare glida igenom på högerkanten och servera Edling till 2-3

Hörna #10 och Jocke gör det han e bäst på vid rätt tillfälle. Framförallt hittar han innanför målramen och det är 3-3.

Återstår 5 minuter + tillägg och Edsbyn var klart taggade att avgöra. Vetlanda var skakade, väldigt skakade och inte alls med i matchen verkade det.

I slutminuten tar Christoffer Edlund bollen och skall glida upp på högerkanten. Ångrar sig och vänder för att spela bakåt. Vem är där om inte Daniel Jonsson, som tar bollen och glider igenom ett stillastående Vetlanda försvar och 4-3 är ett faktum.

De har gjort det igen.

Mästarna är fortfarande mästarna.

Ladda ladda ladda....

Björn Einarsson sätter 0-1 på första hörnan i matchen.

Två målgörare Edling & Poppa

Nära, mycket nära men den gjick i burgaveln som så många andra denna kväll.

Kimmo

Hörna mitt i 7 manna muren.

Dennis Gustavsson. Hade tyvärr inte så mycket skott på sig men några räddningar fick vi njuta av.

Lite av fallet, bråka om domslut istället för att spela om det.

Jocke har fixat 3-3 på den 10:de hörnan.

Dagens match hjälte, Daniel "Poppa" Jonsson

En glad Tilda som nu sett sin första hela bandymatch.

Glada barn på Red Farmers trumm podium.

Stäng fönstret & återgå

Copyright © 2007 Ersmar i Svedja - Lv & Hg -  Redigerad  29. februari 2008 21:34 +0100