Midnattssolsrallyt 2006

Midnattsolsrallyt 2006 för historiska bilar passerade genom vår bygd den 30 juni och det ville vi ju inte missa. Ida och Björn for upp till hembygdsgården för där hade vi listat ut att vi skulle kunna sitta på första parkett. Eftersom starten från Söderhamn skulle ska redan kl 8.00 fick vi gå upp tidigare än vanligt.  

Där satt man i morgonsolen och hade det utmärkt. Vi vinkade till alla och alla vinkade tillbaka, synd var dock att vi glömde ta med oss Ferrari flaggan, de hade inte varit helt fel skulle jag tro.

MGB & Merca

Tyvärr blev det lite dålig kvalitet på mina bilder men vi visar några ändå. Det var en härlig blandning av gamla godingar. Mest 50- & 60 talare och många Amazoner. Är väl så att Volvo gjorde en bra bil så många finns än idag i bra skick och håller att tävla med.  

En Simca och en Renault R8 Gordini

En sjönsjungande djungeltrumma och en boxermullrande Porsche 356

Två Ford Anglia

En Cooper S och en Mustang med skönt V8 muller

Trimmad Amazon Sport och dito PV Sport, härligt B18 ljud i PVn.

Ida tyckte det blev lite lika efter en timme och gjorde lite annat....

Porsche speedster

Escort 2000 RS, slutplacerad som # 4.

Porsche 911 

Ännu en trimmad Amazon och en Gordini

Här har vi de tre pall placerade på samma bild. Först Erik Upphäll i Saab 96 V4 som slutade som #3. Björn Walldegård i Porsche Carrera, slutade som #2 och sist i bilden Tony Jansson i en Ford Cortina Lotus som total vann 2006 års midnattsolsrally. För den som vill läsa mer och se bättre bilder från året eller tidigare nostalgiska bilder så kan man besöka www.midnattssolsrallyt.se 

 

Stäng fönstret & återgå

   Copyright © 2006 Ersmar i Svedja -  senast redigerad  25. oktober 2006 19:00 +0200