Säsongsstart 2008/09,  Dina Arena 8/11  2008

EDSBYNS IF - Vetlanda BK

5 - 3

En besvikelse det var väl vad det blev. Måste nog ändra mina tips om finalmotståndare i mars.
Vetlanda får vi nog lägga på is.
Ledsen men de hade inte mycket att bjuda på denna dag de gula smålänningarna, som sagt en stor besvikelse. Hade man inte haft Jonas Persson mellan stolparna hade vi fått se tvåsiffrigt för Edsbyn.
2-0 efter första halvlek berodde väl mest på att båda lagen var lite försiktiga och två bra målvakter. Edsbyn hade bollen för det mesta, som vi blivit van, och när Vetlanda fick låna den hade de svårt att få till något. Några avslut fick man till men de tog Anders Svensson hand om. Edsbyn tog inga chanser utan höll boll och skaffade de övertag men behövde i målprotokollet.
Andra halvlek var det bara ett lag på planen, vet inte vad Vetlanda gjorde. Från start och fram till Fredrik Åströms utvisning i 73 minuten var det en otrolig Edsby dominans. De två tröst målen var synd att man släppte till, men utan libro så blev det lite tomt ett tag och man hade ju redan vunnit så...

Som sagt var Vetlanda betydligt blekare än väntat. Edlund blänkte till några gånger men annars var det mest solokörningar som gick på pumpen. Ett skrämande virrigt försvar.

Nej, Vetlanda i detta skick blir en mumsbit för de flesta lagen.

Viktor på väg mot bandyprämiär, Ida har bråttom som vanligt.

Barnängsgatan passeras, klassisk landbandy plan

Uddlös Vetlandahörna

Lika uddlös Edsbyhörna. Typiskt när man tar kort ;-)

Pressen var tuff i andra på Vetlanda som knappt kom över halva plan.

Jonas Persson räddar, igen och igen.

Hela gula laget i en gröt var en vanlig syn denna afton.

Läckert frispelad Kuben gör 3-0.

Vetlanda körde med 2+1 vid rus på hörnor. Krävde lite ny planering i hörnskyttet.

2-0 petade Hellmyrs in från 2 meter upp i nättaket. 5-0 kom mellan benen på Jonas Persson.

Smekte stolpen i slutminuten.

Grabbarna som vet hur man vinner

Stäng fönstret & återgå

Copyright © 2007 Ersmar i Svedja - Lv & Hg -  Redigerad  08. november 2008 23:39 +0100