4    -    3

Vilken match.

Det finns liksom inte ord.

Makalöst, otroligt, osannorlikt och underbart.

Att vända 0-2 i matcher och fixa en avgörande femte match hemma i Dina Arena var ju bara det en bedrift. Vi hade väl sett fram emot en snygg förlust om vi skall vara ärliga.

Västerås spelade en mycket klok och offensiv bandy så efter 15 minuter stod det 0-2 och vi såg inget i Edsbyns spel som skulle kunna hålla emot. Både målen snygga spelmål som gav mersmak om att man var på G.

När sen 0-3 kom i 38:e minuten tänka man bara "aj aj aj, inte bra"

Sen kan man ju undra om inte vändningen kom i sista spelminuten av första halvlek. Svensson gör en superräddning på en frispelad Anderbro.

I halvtid var Ida lite dyster och trodde att det var kört.

Edsbyn ladda, men det tog lite tid att hitta rätt ...

Efter en ganska hyfsad start så var trycket störst mot Svenssons mål i första halvlek

Där satt 0-2 efter en otrolig genomtråckling och ett knackskott av Anders Östling

0-3 på hörna Micke Carlsson och det såg mörkt ut.

Stilstudie på de gula Edsby målvakterna kontra de svarta Västeråsarna

Andra halvlek.

Ett helt annat Edsbyn kommer ut. Ett lag som driver upp ett tempo som är nästan otroligt. De blir en konstant press mot VSK försvaret. Man funderad på vad de hade dopat sig med?

Liw började synas, Kuben åkte skridskor och till och med Edling började söka boll och skotta.

Så här var det ofta och mycket och värre skulle det bli.

Det som hände var att man körde helt enkelt slut på Västerås. Dom orkade inte, dom var helt slut redan en kvart in i andra halvlek. När det återstod 20 minuter var det någon bakom oss på läktarn som skrek "Kör ni hinner" och man tvivlade faktiskt ... men ...

I 73:de minuten ger Jocke hopp med att sätta ett frislag i högra krysset, 1-3 otagbart för Körling. Tror målburen flyttade sig en decimeter. Vilken tändning för laget detta blev och man radade upp allt fler chanser

Nu började det ... hur det gick till förstår man inte men VSK spelarna var slut, helt slut.

79:e minuten 2-3 på en Peter Törnberg hörna.

88:e minuten 3-3 på en Jocke Hedqvist hörna.

89:e minuten 4-3 på en Jocke Hedqvist hörna. Kolla målet på SVT

Reflektion

Edsbyn gjorde mål på var 5:te hörna och det gjorde Västerås också. 20 hörnor och 4 mål.

Hörna, de så viktiga denna kväll. Vem skall ha denna ?

Här sitter den andra och det är reduserat till 3-3, otroligt.

Daniel Kjörling hade det inte lätt denna kväll.

Å  här e dom som vann. Klacken var tyst ca 5 minuter i första sen höll dom i gång hela andra. Sista 30 minutrarna var det inte bara klacken utan hela arenan, utom de tiotalet VSK:are som stod på gästläktaren. De var en under stämmning.

Slut och vi är vidare. Mästarna visade var skåpet skulle stå.

Tack för att ni hjälpte till...

Ida, gladast av alla, nästan.

Jocke i en av många intervjuer

Segerorganisatörerna, Franco, Ola, Muppen, Tommy och Mats

Var det 10:de gången tror jag.

Anders Svensson med son.

Skulle tro att vi har en av Sveriges bästa hejarklackar och en av de bästa supportrarna. Denna kväll ville de aldrig sluta. Vi var kvar 40 minuter efter slutsignalen och det trummades och sjöngs när vi gick.

Red Farmers och två av de tre trumslagarna.

En glad Ida och Kalle

Gladast på plan Pär Törnberg

De två TV experterna som kände sig ganska mållösa efter matchen. Hasse trodde i alla fall på sitt Edsbyn medan Cleasson fick se sitt tips falla.

Vad säger man efter en sån match. Ja en sak är klar, räkna ALDRIG ut Edsbyn. Så vi hoppas dom kan ge SAIK en match på lördag. Storfavoriter har man ju slagit förr i final så varför inte?

Stäng fönstret & återgå

Copyright © 2007 Ersmar i Svedja - Lv & Hg -  Redigerad  12. mars 2008 23:17 +0100